Weekend in Transilvania​

 1. Considerat unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei este un “must see”. Ridicat in secolul al XV – lea de Iancu de Hunedoara, castelul se infatiseaza turistilor din toate colturile lumii ca fiind o constructie impunatoare, formata din mai multe turnuri, bastioane si un donjon. Accesul la Castelul Corvinilor este facil si se poate realiza pe DN7 (E15), pana in dreptul localitatii Santuhalm, iar de acolo se va urma DJ 687 pana in orasul Hunedoara.
 2. O alta atractie turistica pe care nu trebuie sa o ratezi este Cetatea Dacica Sarmizegetusa, inclusa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
 3. Cetatea Devei a fost construita in secolul al XII – lea pe un con vulcanic cu altitudinea de 378 metri. Avand o pozitie strategica importanta, cetatea a “pazit” secole de-a randul iesirea si intrarea in Transilvania pe Valea Muresului.
 4. Situata in localitatea Densus din Judetul Hunedoara, Biserica Sfantul Nicolae este un lacas de cult ortodox, ce dateaza se pare din secolele XII sau XIII. Nicolae Iorga a numit biserica “ fara pereche in toata romanimea”

Weekend in Maramures

 1. Situat in localitatea Sapanta din Judetul Maramures, Cimitirul Vesel este celebru pentru mesajele pline de umor inscrise pe crucile care marcheaza mormintele celor inhumati.
 2. Daca ai planificat o excursie in zona Maramuresului nu poti rata o plimbare cu Mocanita pe Valea Vaserului. Indiferent de anotimp, vei descoperi peisaje de poveste si oameni minunati.
 3. Manastirea Barsana, apare in primele atestari documentare inca de pe la anul 1390. Biserica este situată în Maramureșul istoric, pe valea Izei, si daca planifici un weekend in aceasta zona, trebuie neaparat sa vizitezi ansamblul monahal, construit din lemn dupa traditia locala si specificul maramuresean.
 4. Vizitata in fiecare an de mii de turisti, Cascada Cailor, este una dintre cele mai frumoasa cascade din Romania. Aflata la o altitudine de 1300 de metri, si cu o cadere de apa de 90 de metri, Cascada Cailor, este situata in apropiere de statiunea turistica Borsa, in partea de Nord-Est a Muntilor Rodnei.

Weekend in Bucovina

 1. Daca ai decis sa petreci un weekend in Bucovina, trebuie neaparat sa ai in vedere in primul rand o vizita la Manastirea Putna, unul dintre cele mai importante centre culturale, religioase si artistice romanesti, supranumita si “Ierusalimul Neamului Romanesc”, de catre poetul Mihai Eminescu.
 2. Chilia lui Daniil Sihastrul, Manastirea Voronet, sunt alte doua locatii istorice care nu trebuie ratate.
 3. Un alt punct important al calatoriei tale prin Bucovina ar trebui sa fie statiunea Vatra Dornei, supranumita si “Perla Bucovinei”, statiunea este situata la o altitudine de 802 metri in Depresiunea Dornelor.
 4. Fiind una dintre cele mai apreciate statiuni turistice de la noi, Vatra Dornei, merita vizitata in orice anotimp, atat pentru obiectivele turistice cat si pentru traseele montane de o frumusete ireala.

Weekend la Marea Neagra si Delta Dunarii

 1. Ce poate fi mai frumos, decat sa privesti rasaritul soarelui de la malul Marii Negre ? Pentru multi iubitori ai marii, Plaja Vadu este un colt de paradis unde te poti bucura de spectacolul marii in liniste.
 2. Excursia ta la malul Marii Negre la bordul autorulotelor noastre trebuie neaparat sa includa o vizita la Cheile Dobrogei, Cetatea Enisala sau Pestera Casian.
 3. Ce poate fi mai placut, decat sa te trezesti in fiecare zi, intr-o locatie turstica diferita ? La volanul autorulotelor noastre ai aceasta poasiblitate, pe tot parcursul unui an calendaristic.